Ga direct naar: Hoofdinhoud
Bezoek

SPEEL!

Beleef Blocks, het Speelhuis 2.0, in het magisch kunstdoolhof. Lees hieronder meer.

Speelhuislaan 173

18 augustustot01 oktober 2023

Speel!

Deze zomer tovert CrossArts het Havenkwartier om tot een magisch kunstdoolhof. Met als kloppend hart: Blocks, het Speelhuis 2.0, een kunstzinnige ‘remake’ van het historische Speelhuis van de Nassaus in het jaar 1624. Zes weken lang ben je hier welkom voor een zinnenprikkelend kunst- en cultuurprogramma.

Spelen is elkaar ontmoeten, leren kennen en oefenen in samenwerken. Kunnen we spelenderwijs onze stad verduurzamen? Ga mee op ontdekking in het Havenkwartier!

Spelen is het CrossArts-thema voor 2023. Met als tijdelijke hotspot de met kunstproducent Mothership ontwikkelde kunstmanifestatie SPEEL!. Zes weken lang ga je op ontdekkingstocht in en rondom een magisch kunstdoolhof. Om uiteindelijk de weg naar het Speelhuis 2.0 te vinden: een kunstzinnige reconstructie van het historische Speelhuis uit 1624. Met deze speelse publieksmanifestatie nodigt CrossArts je uit om, geïnspireerd door de geschiedenis, mee te denken over de nieuwe toekomst én betekenis van het Havenkwartier. Kom je ook?

Kom je ook ontdekken?

SPEEL! nodigt je ook uit om op ontdekking te gaan. Naar nieuwe indrukken en inspiratie: in elke tuinkamer beleef je iets nieuws! Maar óók: naar het Havenkwartier en de nieuwe toekomst én betekenis van dit gebied, waarin creativiteit, vergroening en duurzaam bouwen een nadrukkelijke rol zullen hebben.

Je vindt SPEEL! vanaf 19 augustus op het braakliggend terrein tussen Electron en Brack aan Speelhuislaan 171 in Breda.

Vind je weg naar het Speelhuis door het steeds hoger groeiende kunstdoolhof en laat je verrassen. Het programma wisselt per week en komt tot stand in samenwerking met verschillende kunstenaars en organisaties.

Doolhof Speel!

Raamwerken

Samen met bezoekers van Stedelijk Museum Breda bracht Tom Heerschop in vier raamwerken de vergeten geschiedenis van de Nassaus tot leven. De raamwerken zijn gebaseerd op de mysterieuze verhalen rondom het speelhuis van de Nassaus. Wie was prins Filips Willem, wat gebeurde er in het Speelhuis en wat hebben we er nog van teruggevonden? De raamwerken zijn te zien in een van de kubussen van het Speelhuis.

Tom Heerschop (1972, Bussum) is tekenaar in hart en nieren. Zijn oeuvre omvat autobiografische, verhalende en vaak in rijke historie verankerde tekeningen. Ze brengen het verleden tot leven en zetten aan het denken over zowel grote maatschappelijke thema’s als kleine menselijke betekenissen. Tom werkt steeds vaker op locatie waardoor de werken in de ontmoeting met anderen ontstaan. Bezoekers worden maker en bepalen mee hoe het uiteindelijke resultaat wordt.

Programma

Sunset Cinema

Sunset Cinema @ SPEEL!

Op zaterdag 19 augustus is Sunset Cinema bij kunstdoolhof SPEEL! Op het programma de thriller Signs met Mel Gibson en Joaquin Phoenix.

Een dag met de Nassaus

Een dag met de Nassaus

Speel het maliespel en kom meer te weten over het bizarre leven van de Nassaus in en bij het Speelhuis.

Nieuwe Veste

Mini Bieb

In de mini bieb van Nieuwe Veste vind je allerlei leuke en spannende boeken.

Vrije Vogels

Vrije Vogel Vouwlab

Tijdens SPEEL! kun je alvast jouw Vrije Vogel vouwen. Laat je inspireren door de groene omgeving van het kunstdoolhof, geef de vogel een wens mee voor de toekomst en voeg ‘m toe aan de vlucht vogels in de kas.

jUICE

JUICE!

Wat hebben de planten elkaar te vertellen? Herstellen ze na barre omstandigheden of schreeuwen ze het uit van de pijn? Blikken ze terug op het leven of zijn ze heel bewust in het hier en nu?

Doolhof Speel!

Vooruit naar het verleden

De podcast over het Speelhuis van toen gaat over vier broers – vier halfbroers om precies te zijn. Vier aparte levens, maar wel met elkaar verbonden in een grote familie. Het waren de mannen van de familie Nassau-Oranje. Kinderen van Willem van Oranje. Zij bouwden het speelhuis, toen. Wij vertellen hun verhaal, nu.

Contact

Boschstraat 22
4811 GH, Breda
+31 76529 99 00info@royalroots.nl

Blijf op de hoogte


Website Stedelijk Museum Breda
Website Bredamarketing
Website Breda